Transport en Logistiek

Connectiviteitsoplossingen voor de elektrische voertuigen markt

De elektrische voertuigen (EV) markt is booming. Naarmate steeds meer consumenten en bedrijven profiteren van deze technologie, stijgt de verkoop van het aantal voertuigen en groeit de vereiste laadinfrastructuur exponentieel. Mobiele IoT-connectiviteit vervult een sleutelrol bij het tot leven brengen van het EV-ecosysteem.

Breng het opladen van elektrische voertuigen tot leven met veilige mobiele connectiviteit

Een toenemend aantal elektrische voertuigen betekent één ding: behoefte aan het juiste aantal laadpunten – thuis, op het werk of in openbaar toegankelijke gebieden om onderweg elektrisch te laden. Het groeiende netwerk van laadpunten wordt geleverd door providers en ontwikkelaars van softwareplatforms. Allemaal streven ze naar het creëren van wereldwijde normen, zeer efficiënte bezorgoplossingen en loyaliteitsprogramma’s om herhaalde bezoeken te garanderen. De netwerken moeten op hun beurt met elkaar worden verbonden, zodat operators de prestaties en het onderhoud van de hardware kunnen controleren, samen met het genereren van inkomsten uit de laadpunten met geautomatiseerde facturerings- en gebruiksbeheer. In veel gevallen wenden operators zicht tot de flexibiliteit, beveiliging en kosteneffectiviteit van mobiele IoT-connectiviteit – waardoor veilige communicatie mogelijk is met een speciale IoT simkaart voor het laadpunt.

Het EV-ecosysteem vereist betrouwbaarheid - van zijn laadinfrastructuur en communicatieplatforms

Voor Charge Point Operators (CPO’s) brengt de snelle implementatie van nieuwe installaties eigen uitdagingen met zich mee: planningsbeperkingen, gemakkelijke toegang en op technisch niveau de behoefte aan een veilige tweerichting connectiviteit.

Het belang van een goede en betrouwbare connectiviteit voor elk laadpunt kan niet worden onderschat. Van beheer, onderhoud en monitoring van laadpalen tot geautomatiseerde facturering voor eindgebruikers, laadpalen moeten te allen tijde realtime communiceren. Net zoals een consument niet verwacht dat een tankstation zonder brandstof komt te zitten, verwachten EV-gebruikers dat een laadpunt altijd in bedrijf is, de gebruiker automatisch herkent via systemen zoals ANPR (Automated Number Plate Recognition) en nauwkeurige gebruiks- en factureringsgegevens genereren. In een landschap dat steeds competitiever wordt, zal een goede laadervaring zorgen voor merkloyaliteit en herhaalbezoeken genereren. Vertrouwen in de betrouwbaarheid van het laadpaallandgoed is daarom cruciaal.

Het breedste assortiment aan SIM-gebaseerde connectiviteitsoplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen

Wireless Logic heeft toegang tot elk groot Europees netwerk en kan op maat gemaakte tarieven en contracten maken die zijn afgestemd op een individuele use case. Belangrijk is dat de implementatie van de mobiele connectiviteit snel is. Hierdoor kunnen exploitanten van laadpalen hun laadapparatuur op een voor hen geschikt moment aansluiten, met een simkaart op de productielocatie of in het veld. Connectiviteit keuze is voor laadoperatoren van vitaal belang.

One SIM fits all – de ideale oplossing voor wijdverspreide laadapparatuur

Hoewel er een volledige reeks Britse en Europese lokale netwerken beschikbaar zijn, wenden veel implementaties zich tot Wireless Logic’s non-steering roaming simkaart oplossingen. Deze simkaarten zijn actief op meerdere mobiele netwerken, maken verbinding met het meest optimale mobiele netwerk en beschikbare bandbreedte, zonder enige voorkeur te hebben voor een primair mobiel netwerk. Dit geeft OEM’s en operators de mogelijkheid om volledige laadstations met slechts één simkaart te verbinden in plaats van meerdere simkaarten per lokale locatie. En met concurrerende tarieven voor data, is deze simkaart optie effectief voor lage en hogere datavereisten.

Behoud de controle over uw SIM-gebaseerde activa

Controle is van cruciaal belang voor een efficiënte werking van op simkaart gebaseerde laadapparatuur in het veld. Het SIM-beheerplatform ‘SIMPro‘ van Wireless Logic geeft gebruikers volledige zichtbaarheid en controle over alle simkaarten met één venster voor meerdere netwerken. Het platform rapporteert over gebruik, prestaties en kostenbeheer, terwijl het ook kan waarschuwen bij overschrijding van datagebruik – allemaal belangrijk bij het uitvoeren van meerdere verbonden oplossingen met variabel gebruik over een volledig landschap.

Het poolen van data wordt steeds populairder waar gebruikers datagebruik kunnen verspreiden over een groep simkaarten – op deze manier houden ze controle over het datagebruik bij hoge en lage gebruikssituaties. SIMPro biedt ook geavanceerde toegangsniveaus waarmee exploitanten van laadpunten het operationele personeel verschillende rechten kunnen toewijzen om toegang te krijgen tot het platform.

Beveiliging van uw EV-gerelateerde data

Het veiligstellen van bedrijfskritische data wordt bereikt door deze af te sluiten van openbare netwerken binnen MNO’s. Door gebruik te maken van een vast privé IP-adres op elke simkaart, het Virtual Private Network Infrastructuur van Wireless Logic. Dit maakt een tweewegverbinding met elke op simkaart gebaseerde asset mogelijk, waarvoor een reeks beveiligingsprotocollen beschikbaar is.

De veilige VPN-oplossingen van Wireless Logic voldoen aan het Open Charge Point Protocol (OCPP) 1.6 & 2.0. De klaar-voor-gebruik infrastructuur van Wireless Logic maakt het voor klanten overbodig om een eigen ondersteuningsoplossingen voor particuliere netwerken, die onbetaalbaar en tijdrovend om te installeren kunnen zijn, aan te schaffen.

Werken met EV-laadplatform zoals Fortum

Hoewel ze nog in de kinderschoenen staan, komen er nu sectornormen op de voorgrond met gemeenschappelijke softwareplatforms voor operators, zoals Fortum’s Charge & Drive-platform. Het wereldwijde SaaS-platform van Fortum heeft maandelijks meer dan 250.000 sessies tussen duizenden aangesloten laders met oplossingen voor zowel netwerkmanagement als eindgebruik facturering.

Verschillende klanten van Fortum gebruiken Wireless Logic voor hun 4G connectiviteit met eersteklas communicatie met een veilige, non-steering 4G roaming simkaart voor elk ingezet laadmiddel. Met een groeiend netwerk van laders hebben gebruikers van het Fortum platform de noodzaak benadrukt om over meerdere mobiele netwerken te beschikken, zodat elke locatie automatisch verbinding maakt met het sterkste signaal. De SIM-oplossing van Wireless Logic is niet beperkt tot één landelijk netwerk maar biedt pan-Europese dekking zonder voorkeur te hebben voor een bepaald mobiel netwerk.

Beveiliging wordt geboden door Wireless Logic’s beveiligde mobiele netwerkoverlay die end-to-end encryptie met VPN-connectiviteit biedt. Tijdens de test- en integratiefase hebben technische teams van Fortum de effectiviteit en integriteit van de 4G-oplossing gecontroleerd met een drive om de geschiktheid te garanderen in overeenstemming met Open Charge Point Protocol 1.6 en 2.0. Belangrijk is dat Fortum de beveiligde overlay-infrastructuur heeft goedgekeurd geschikt voor de nieuwe open standaarden.

Omdat het EV-ecosysteem verschillende niveaus van mobiel datagebruik vereist – lage drempels voor oplaadpunten en hogere drempels voor ANPR-toepassingen, is de noodzaak om de simkaart activiteit te bewaken en te controleren van cruciaal belang. Het SIM-beheerplatform van Wireless Logic geeft laadoperatoren volledige zichtbaarheid en controle over alle verbonden activa – het inrichten van implementaties, het beheren van datagebruik en het organiseren van facturatiepunten. Met een toenemend aantal laders – in heel Europa, is het belangrijk dat de connectiviteit effectief wordt beheerd.

Naarmate meer laadpunten op de markt komen maakt beveiligde connectiviteit de weg vrij voor een groeiende aantal implementaties dat snelle en flexibele mobiele communicatie vereist, waar ze zich ook bevinden.

Meer Weten?

Voor meer informatie over 4G-connectiviteit voor de EV-sector,
praat met ons gespecialiseerde Transport & Logistiek team over uw connectiviteitsbehoeften
Bel ons op 040 8 489 489 

Offerte aanvragen ContactHvis du ikke ønsker at modtage flere oplysninger som denne, og / eller for et af vores team at kontakte dig, skal du fjerne markeringen af ​​de relevante felter nedenfor.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.If you don't want to receive more guides like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the relevant boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (please check your junk).


JaNej

JaNejJaNejHvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor:


Si vous souhaitez être tenu informé de nos actualités et mises à jour de l'industrie, veuillez cocher la case ci-dessous:
Hvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor:
Hvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor:

Ja, jeg vil gerne modtage lejlighedsvis nyhedsbreve fra Wireless Logic.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.
Doble SIMUna sola tarjeta SIMAlta disponibilidadConstruido en ADSLEntradas/Salidas
Si desea que lo mantengan informado de nuestras novedades y actualizaciones de la industria, seleccione las siguientes categorías que le interesen.YesNo


YesNoYesNoIf you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:

Si desea que lo mantengan informado de nuestras novedades y actualizaciones de la industria, seleccione las siguientes categorías que le interesen.

Si ha seleccionado recibir nuestras actualizaciones de marketing, en breve recibirá un correo electrónico de activación para confirmar su dirección de correo electrónico.YesNoIf you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:
If you don't want to receive more information like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the relevant boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (please check your junk).If you don't want to receive more white papers like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (please check your junk).If you don't want to receive more guides like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the relevant boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (please check your junk).


If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:

Yes, I'd like to receive occasional Wireless Logic newsletters


SiNo


SiNoSiNoSi desea mantenerse informado de nuestras noticias y actualizaciones de la industria, marque la casilla a continuación:
If you don't want to receive more guides like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the relevant boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (please check your junk).
If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:

YesNoIf you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:

Mocht u meer van dit soort gidsen willen ontvangen en/of dat ons team contact met u opneemt voor advies. Geeft dit dan hieronder aan. 

Heeft u ervoor gekozen om nieuwsbrieven te ontvangen dan ontvangt u ter bevestiging een activeringsmail (controleer uw junk inbox).
Als u op de hoogte wilt worden gehouden van ons nieuws en branche-updates, vink dan het onderstaande vakje aan:Mocht u meer van dit soort gidsen willen ontvangen en/of dat ons team contact met u opneemt voor advies. Geeft dit dan hieronder aan. 

Als u hebt geselecteerd om nieuwsbrieven van ons te ontvangen, krijgt u een activeringsmail ter bevestiging van uw e-mailadresMocht u meer van dit soort gidsen willen ontvangen en/of dat ons team contact met u opneemt voor advies. Geeft dit dan hieronder aan. 

Als u hebt geselecteerd om nieuwsbrieven van ons te ontvangen, krijgt u een activeringsmail ter bevestiging van uw e-mailadres.


Dubbele SIMEnkele SIMHoge beschikbaarheidGebouwd in ADSLInputs/Outputs
Als u op de hoogte wilt worden gehouden van ons nieuws en branche-updates, vink dan het onderstaande vakje aan:JaNee


JaNeeJaNeeAls u op de hoogte wilt worden gehouden van het laatste nieuws en branche updates, vink dan het onderstaande vakje aan:
Si vous ne souhaitez pas recevoir d'autres guides de ce type, et/ou qu'un membre de notre équipe vous contacte, veuillez décocher les cases correspondantes ci-dessous.

Si vous avez choisi de recevoir nos bulletins d'information, vous recevrez un courriel d'activation pour confirmer votre adresse électronique.If you don't want to receive more guides like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the relevant boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (please check your junk).Hvis du ikke ønsker at modtage flere hvidbøger som denne, og / eller for et af vores team at kontakte dig, skal du fjerne markeringen af ​​felterne nedenfor.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.
Se desideri essere informato sulle novità e sugli aggiornamenti del settore, seleziona la casella seguente:
Wenn Sie über unsere Neuigkeiten und Branchen-Updates auf dem Laufenden gehalten werden möchten, kreuzen Sie bitte das untenstehende Kästchen an:
If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:


Dobbelt SIM-kortEnkelt SIMHøj tilgængelighedIndbygget ADSLIndgange / udgange
Hvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor:

Si vous souhaitez être tenu au courant de nos nouvelles et des mises à jour de l'industrie, veuillez sélectionner les catégories ci-dessous qui vous intéressent:


Si vous avez choisi de recevoir des mises à jour marketing de notre part, vous recevrez sous peu un e-mail d'activation pour confirmer votre adresse e-mail.Hvis du ikke ønsker at modtage flere guider som denne, og / eller for et af vores team at kontakte dig, skal du fjerne markeringen af ​​de relevante felter nedenfor.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.Hvis du ikke ønsker at modtage flere guider som denne, og / eller for et af vores team at kontakte dig, skal du fjerne markeringen af ​​de relevante felter nedenfor.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.


Dual SIMSingle SIMHigh availabilityBuilt in ADSLInputs/Outputs
If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:YesNo


YesNoYesNoIf you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:
If you don't want to receive more white papers like this, and/or for one of our team to contact you please unselect the relevant boxes below.

If you have selected to receive newsletters from us, you will be sent an activation email to confirm your email address (check your junk).

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Fulde navn*

Din Email*

Telefon*

Angiv, hvilken rolle du ansøger om*

Hvorfor du skiller dig ud ved Wireless Logic*

Upload CV (Maks filstørrelse 1 MB)
If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:
If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:YesNo
YesNo
If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:If you'd like to be kept informed of our news and industry updates please tick the box below:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]JaNein
JaNein
Wenn Sie über unsere Neuigkeiten und Branchen-Updates auf dem Laufenden gehalten werden möchten, kreuzen Sie bitte das nachstehende Kästchen an:JaGeen
JaGeen
Als u op de hoogte wilt worden gehouden van ons nieuws en branche-updates, vink dan het onderstaande vakje aan:
Als u op de hoogte wilt worden gehouden van ons nieuws en branche-updates, vink dan het onderstaande vakje aan:


No
No
Si desea que le mantengamos informado de nuestras noticias y actualizaciones de la industria, por favor marque la casilla de abajo:


OuiNon
OuiNon
Si vous souhaitez être tenu informé de nos nouvelles et des mises à jour de l'industrie, veuillez cocher la case ci-dessous :Hvis du ikke ønsker at modtage flere oplysninger som denne, og / eller for et af vores team at kontakte dig, skal du fjerne markeringen af ​​de relevante felter nedenfor.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.Hvis du ikke ønsker at modtage flere hvidbøger som denne, og / eller for et af vores team at kontakte dig, skal du fjerne markeringen af ​​de relevante felter nedenfor.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.
Wenn Sie über unsere Neuigkeiten und Branchen-Updates auf dem Laufenden gehalten werden möchten, aktivieren Sie bitte das folgende Kontrollkästchen:
Hvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor:


Hvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor:

Ja, jeg vil gerne modtage lejlighedsvis nyhedsbreve fra Wireless Logic.

Hvis du har valgt at modtage nyhedsbreve fra os, får du en aktiverings-e-mail for at bekræfte din e-mail-adresse.JaNej
JaNej
Hvis du gerne vil blive informeret om vores nyheds- og brancheopdateringer, skal du markere feltet nedenfor: